Martina Bergh Svedahl (t.v.) og Borghild T. Folkedal. (Foto: Jørn Søderholm)

Martina Bergh Svedahl (t.v.) og Borghild T. Folkedal. (Foto: Jørn Søderholm)

Hallingtreff tilbake i januar

Hallingtreff har feiret 25 års jubileum. Nå er Hallingtreff nummer 26 under planlegging. Landets mest tradisjonsrike fagtreff innen vann og avløp blir igjen arrangert i januar – men først i 2024. 

Tradisjonsrike Hallingtreff feiret i år 25 år. Det er det suverent mest tradisjonsrike og langvarige større faglige møtestedet for norsk VA-bransje. I alle år har Hallingtreff blitt arrangert tidlig i januar, og vært et fast holdepunkt i starten på det nye året og en kickstart på en ny sesong. 

Pandemien ga oss to unntak fra dette. Først ved at 2021 ble arrangert som et rent digitalt arrangement, og deretter ved at jubileumsfesten i 2022 ble flyttet fra januar til juni som følge av restriksjoner. 

Dagens og fremtidens vann og avløp

Hallingtreff har rundet sine første 25 år, og nå står de neste 25 for tur. Samtidig er det klart at Hallingtreff skal "tilbake" til januar. 

Nærmere bestemt 8.-10. januar 2024. 

Det blir altså ikke noe Hallingtreff i 2023. Men det kommer desto sterkere tilbake med et program og et innhold som viser bredden i dagens VA og peker mot fremtidens arbeid med vann og avløp. 

Hallingtreff - fabrikkomvisning på Hallingplast AS

Fabrikkomvisning på Hallingtreff 2022. (Foto: Jørn Søderholm) 

– Både flertallet av deltakerne og vi arrangører ønsker å møtes til Hallingtreff i januar. Det viktigste for oss er å opprettholde et arrangement med topp kvalitet. Førstkommende januar er veldig nært, og det hadde blitt for lite tid til forberedelser om vi skulle prøvd å få det til allerede da. Derfor velger vi å vente til januar 2024, sier daglig leder Sverre Tragethon i Hallingplast. 

Selskapet er i ferd med å utvide fabrikken på Kleivi. Det er et omfattende prosjekt som vil ta mye ressurser gjennom høsten og kommende vinter, og det er én av årsakene til at tiden blir for knapp til å arrangere Hallingtreff kommende januar. 

Tragethon gleder seg som en guttunge til å ønske gjester velkommen til en utvidet og nylig innflyttet kontorfløy på første dag av Hallingtreff 2024. 

Sverre Tragethon på trekkspill

Sverre Tragethon blir ventelig å oppleve på trekkspill også i 2024. (Foto: Jørn Søderholm)

Hallingplast, RIN og SSTT

Hallingtreff arrangeres av Hallingplast i samarbeid med Rørinspeksjon Norge og NoDig-organisasjonen Scandinavian Society for Trenchless Technologies (SSTT). Arrangørene er glade for å ha de tidsmessige rammene for neste Hallingtreff klare. 

– Veldig moro å ha det på plass! Litt lei for at vi må stå over 2023, men i realiteten er det jo bare litt over et år til januar 2024. Det går fortere enn vi aner, sier møteleder Borghild T. Folkedal i SSTT. 

Hun og kollega og med-møteleder Martina Bergh Svedahl i Rørinspeksjon Norge mener det gir nyttig ekstra tid til å lage et program og et opplegg som gir en revitalisering og fornyelse av Hallingtreff. 

– Det har vært gjennomført uavbrutt i 25 år! Hvilket annet fagtreff i bransjen kan skilte med det samme? Nå tar vi bare en planleggingspause før vi går løs på de neste 25, smiler Martina Bergh Svedahl.

Nå er arrangementskomiteen i en tidlig fase av planlegging. Arrangørene inviterer interesserte i alle ledd av bransjen til å komme med innspill og forslag til programmet på Hallingtreff. 

Fyritalsmann og røyrleggjar Peder Røyrvik

Fyritalsmann Peder Røyrvik.  

Hallingtreff - fabrikkomvisning på Hallingplast AS

Fabrikkomvisning på Hallingplast under Hallingtreff 2022.