Kontakt oss
se com

Program

Hallingtreff 2021 arrangeres onsdag 13. januar kl. 09:00-15:00. Arrangørene Hallingplast AS, Rørinspeksjon Norge (RIN) og Scandinavian Society for Trenchless Technology (SSTT) følger myndighetenes smittevernråd ved å invitere til digitalt treff.  

Når deltakerne i år ikke kan komme til Hallingplast og Vestlia Resort har vi lagt opp til et «Norge Rundt»-program der vi tar pulsen på vannbransjens utfordringer og muligheter. Dette gjør vi gjennom reportasjer og direktesending fra eget Hallingtreff-studio i tilknytning til produksjonslokalene til Hallingplast AS. Du inviteres til å bli med oss denne dagen, og legg merke til at det blir mulighet for dialog i alle sekvensene. 

09:00

Åpning av Digitalt Hallingtreff 2021

  Live fra Hallingtreff studio:

Digitalt Hallingtreff - Hvordan funker det egentlig? Røyrleggjar Peder Røyrvik tek ordet.

  Velkommen til det 25. Hallingtreff!
Møtelederne Martina B. Svedahl og Borghild T. Folkedal, Asplan Viak slår av en prat med Steinar Tragethon, eier og daglig leder i Hallingplast AS.
  Tradisjonen tro; Fabrikkbesøk hos Hallingplast AS
- Bli med på en helt vanlig dag i en moderne, innovativ og kvalitetsbevisst fabrikk, med medarbeidere som er stolt av arbeidsplassen sin!

09:20

Pause. Har du kaffekoppen i nærheten, eller er det en epost du bør svare på?

09:30

På dypt vann – ideer på land realiseres i vann

 

På dypt vann i Mjøsa. Vi besøker et unikt sjøledningsprosjekt i Mjøsa, og følger prosjektet fra rørproduksjon til installasjon.

Innovasjon i Vest: Innovative metoder ved «sjøsetting» og kontroll av sjøledninger på Bømlo.

Åpen dialog. Vi åpner for dialog med de involverte partene i prosjektene.
Medvirkende: Olav Solheim, COWI, Stig Rype, ØPD, Patric Van Cleef, Gjøvik kommune, Anders og Steinar Tragethon, Hallingplast AS, Odd Petter Habbestad, Bømlo vatn og avløpsselskap AS.

10:00

Pause. Fyll på med mer kaffe eller en kort telefonbeskjed.

10:15

Trykkprøving i praksis

 

Hvor er lekkasjene? Vi reiser til Hamar og blir med avdelingsleder Stein Linholt ut på oppdrag for å sjekke hvor lekkasjene oppstår.

Slik gjennomføres trykkprøving. Vi blir med driftsleder Per Sigve Henriksen og hans kolleger i Kristiansand ut på trykkprøving i praksis.

Åpen dialog. Mellom de ulike innslagene ute fra felt åpner vi for dialog og avklaringer med RINs operatører. Vi spør også hvorfor 3.partskontroll egentlig er så viktig. Og hva tenker RINs operatører om trykkprøving med luft? 
Medvirkende: Stein Linholt, Per Sigve Henriksen og Kåre Aabye, Norva24, Fredrik Schau Bones, Avavi AS, Trond Havnnes, Høytrykksvakta AS.

11:15

Lunsjpause. Er bordet dekket, eller åpner du matpakka? Her er det fritt valg!

12:15

Vi tar pulsen på NoDig-bransjen 

 

Kumrenovering i Tromsø. NoDig Miljø i Tromsø tar vann- og avløpskummer på alvor. Vi sjekker hvordan Steinar Isaksen og hans medarbeidere fornyer kummer uten gravearbeid og uten å skade veier eller påvirke miljøet negativt.

Fra sjø til land. Offshore-industrien har i lang tid benyttet PE-ledninger som korrosjonsbarriere på SubSea rør. I Kongsberg ble den såkalte Die Draw metoden tatt i bruk av Pipeliner for å stanse lekkasjer i en hovedvannledning. 

10 minutter beinstrekk

Styrt boring i blinde. Vi blir med Steg Entreprenør på 760 meter lang styrt boring gjennom det store avfallsdeponiet til ROAF på Bøler i Skedsmo. Et prosjekt som krevde en god dose optimisme og et ekstra sterkt PE-rør.

Åpen dialog. Mellom de ulike innslagene ute fra felt åpner vi for dialog og avklaringer. Vi ser nærmere på hvilke muligheter som finnes og hvilken utvikling som skjer i NoDig-bransjen. 
Medvirkende: Steinar Isaksen, NoDig Miljø AS, Jan Stenersen, TroVA, Tor-Inge Kjeldsen, Tromsø kommune, Ane Kristiansen, Sweco, Tor Heggernes og John Tore Madsen, Pipeliner AS, Sverre Tragethon, Hallingplast AS, Roger Trøsviken, Steg Entreprenør AS, Harald Berge, ROAF.
 

13:40

Pause

13:55

Sammenføyninger av PE-ledninger

 

Sveising og sammenføyning. Hvordan foreta riktig speilsveis og el-muffesveis? Og hvordan kan PE-ledninger kobles sammen med andre materialer? Vi får blant annet se praktiske «How to»-videoer.

Oppfølging i felt. Hvordan kan vi teste og kontrollere sveiser ute i felt? Hallingplast og de fremoverlente kommunene Porsgrunn og Gøteborg deler sine erfaringer.

Åpen dialog. Samtale med sertifiserte sveisere, byggherrer, byggeledere og produsenter.
Medvirkende: Lene Sparre Thunes, Porsgrunn kommune, Fredrik Johansson, Gøteborgs Stad Kretslopp och Vatten, Anders, Steinar og Sverre Tragethon, Hallingplast AS.

14:50

Oppsummering

 

Vi oppsummerer dagen, live fra Hallingtreff-studio, og håper vi kan møtes igjen til 25 års jubileum i januar 2022. 

15:00

Digitalt Hallingtreff 2021 avsluttes

Sted: Digital konferanse

Dato: 13. januar 2021

Tidspunkt: Kl. 09:00-15:00

Pris: kr 2250,- per pers
*Gratis for studenter og medlemmer av VA-yngre

 

Meld deg på