Kontakt oss
se com

Program

Hallingtreff 2021 arrangeres onsdag 13. januar kl. 09:00-15:00. Arrangørene Hallingplast AS, Rørinspeksjon Norge (RIN) og Scandinavian Society for Trenchless Technology (SSTT) følger myndighetenes smittevernråd ved å invitere til digitalt treff.  

Når deltakerne i år ikke kan komme til Hallingplast og Vestlia Resort har vi lagt opp til et «Norge Rundt»-program der vi tar pulsen på vannbransjens utfordringer og muligheter. Dette gjør vi gjennom reportasjer og direktesending fra eget Hallingtreff-studio i tilknytning til produksjonslokalene til Hallingplast AS. Du inviteres til å bli med oss denne dagen, og legg merke til at det blir mulighet for dialog i alle sekvensene. 

09:00

Åpning av Digitalt Hallingtreff med introduksjon

  Live fra Hallingtreff studio:
Digitalt Hallingtreff - Hvordan funker det egentlig? Møtelederne Martina B. Svedahl og Borghild T. Folkedal, Asplan Viak, loser oss igjennom dagens program.
  Velkommen til det 25. Hallingtreff!
v/Steinar Tragethon, eier og daglig leder, Hallingplast AS.
  Tradisjonen tro; Fabrikkbesøk hos Hallingplast AS
- Bli med på en helt vanlig dag i en moderne, innovativ og kvalitetsbevisst fabrikk med medarbeidere som er stolt av arbeidsplassen sin!

09:30

Røyrleggjar Peder Røyrvik tek ordet

09:45

Pause. Har du kaffekoppen i nærheten, eller er det en e-post du bør svare på?

09:55

På dypt vann – ideer på land realiseres i vann

 

På dypt vann i Mjøsa. Vi besøker et unikt sjøledningsprosjekt i Mjøsa, og følger prosjektet fra rørproduksjon til installasjon.

Innovasjon i Vest: Innovative metoder ved «sjøsetting» og kontroll av sjøledninger på Bømlo.

Åpen dialog. Vi åpner for dialog med de involverte partene i prosjektene.

10:15

Pause. Fyll på med mer kaffe eller en kort telefonbeskjed.

10:30

Trykkprøving i praksis

 

Hvor er lekkasjene? Vi reiser til Hamar og blir med avdelingsleder Stein Linholt ut på oppdrag for å sjekke hvor lekkasjene oppstår.

Slik gjennomføres trykkprøving. Vi blir med driftsleder Per Sigve Henriksen og hans kolleger i Kristiansand ut på trykkprøving i praksis.

Trykkprøving med luft. Vi tar turen til svenske Vabon AB, som utfører trykkprøving med luft.

Åpen dialog. Mellom de ulike rapportene ute fra felt åpner vi for dialog og avklaringer med RINs operatører og treff-deltakere. Vi spør også hvorfor 3.partskontroll egentlig er så viktig.

11:30

Lunsjpause. Er bordet dekket, eller åpner du matpakka? Her er det fritt valg!

12:30

Vi tar pulsen på NoDig-bransjen 

 

Kumrenovering i Tromsø. NoDig Miljø i Tromsø tar vann- og avløpskummer på alvor. Vi sjekker hvordan Steinar Isaksen og hans medarbeidere fornyer kummer uten gravearbeid og uten å skade veier eller påvirke miljøet negativt.

Styrt boring i blinde. 760 meter styrt boring gjennom det store avfallsdeponiet til Romerike Avfallsforedling på Bøler i Skedsmo framstår som et av de mest uforutsigbare prosjektene innen NoDig. 

Fra sjø til land. Offshore-industrien har i lang tid benyttet PE-ledninger som korrosjonsbarriere på SubSea rør for hovedsakelig vanninjeksjonsrør i Nordsjøen og andre steder i verden. I Kongsberg ble den såkalte Die Draw metoden tatt i bruk for å stanse lekkasjer i en hovedvannledning. 

Åpen dialog. Mellom de ulike rapportene ute fra felt åpner vi for dialog og avklaringer. Vi spør hvilke muligheter som finnes i dag og hva er under utvikling i NoDig-bransjen. 

13:30

Pause

13:45

Sammenføyninger av PE-ledninger

 

Speilsveising og el-muffesveising. Hvordan foreta riktig sveising, og hvordan kan PE-ledninger kobles sammen med andre materialer? Hvor god er etterkontrollen?  

Her kommer praktiske «How to do»-videoer, og eksperter deler av sine erfaringer fra ulike kontrollmetoder. 

Åpen dialog. Samtale med sertifiserte sveisere, byggherrer, byggeledere og produsenter.

14:45

Oppsummering

 

Vi oppsummerer dagen, live fra Hallingtreff-studio, og håper vi kan møtes igjen til 25 års jubileum i januar 2022. 

15:00

Digitalt Hallingtreff 2021 avsluttes

Sted: Digital konferanse

Dato: 13. januar 2021

Tidspunkt: Kl. 09:00-15:00

Pris: kr 2250,- per pers
*Gratis for studenter og medlemmer av VA-yngre

 

Meld deg på