Program
Programmet for Hallingtreff 2025 inneholder en bred og variert blanding av temaer som opptar vår bransje om dagen. Det blir som vanlig fokus på praksis, drift og konsekvenser. Det er satt av godt med tid til debatter og faglige diskusjoner, og messevandring med utstillere. Vi tar forbehold om endringer i programmet.
Programmet oppdateres løpende.
Mandag 13. januar
12.00 Lunsj hos Hallingplast i Kleivi Syd
12.30 Velkommen til fabrikkdag hos Hallingplast
m/Sverre Tragethon, Daglig leder, Hallingplast AS
12.45 Fabrikkbesøk og faglig påfyll
Omvisning og faglig i de nye fabrikklokalene på Kleivi Syd. Deltakerne deles deretter inn i 6 grupper som får omvisning gjennom flere interessante stopp:
- Nyheter fra Hallingplast og faglige innlegg fra scenen
- Besøk i det nye produksjons- og resirkuleringsanlegget
- Produksjonsvandring
- Gjennomgang av store PP-deler
- Faglig dypdykk i rør og rørdeler av PE-materiale
- Presentasjon av løsninger fra datterbedriften WOPAS
16.00 Avreise med buss til hotellet
18.30 Middag og mingling på hotellet
Tirsdag 14. januar
08.00 Velkommen til det 27. Hallingtreff
m/ Sverre tragethon
08.10 Morgenstemning og praktisk info
m/Borghild T. Folkedahl og Martina B. Svedahl
08.20 Åpningstale
Jakten på fremmedvannet
Vi starter dagen med å høre om siste nytt fra avløpsdirektivet. Kravene i det nye direktivet gir ringvirkninger langt ut over at nye renseanlegg skal bygges. For eksempel blir det viktig å redusere fremmedvannet inn til renseanleggene for å minske kostnadene. Visste du at i noen kommuner er det målt opp til 7 ganger så mye vann når det regner som ved tørrvær.
Jakten på lekkasjene
Vann lekker inn og vann lekker ut. Har vi kontroll på lekkasjene våre? Har vi gode nok data, slik at vi vet hvordan vi skal få bukt med lekkasjene? Hvilke metoder har vi for å få oversikt over lekkasjer på vann- og avløpsnett? Og hva er egentlig den mest effektive måten å få ned lekkasjetallet på?
Jakten på de gode dataene
I dagens samfunn har vi tilgang på mye data. Det finnes utallige måter å samle inn, sammenstille og presentere data på. Hvordan skal vi navigere i jungelen av data? Hvordan ligger vi an i VA-bransjen når det kommer til å ta i bruk ny teknologi? Klarer vi å nyttiggjøre oss de riktige dataene på en effektiv måte? Vi prater om både innsamling av data, slik som innmålinger, rørinspeksjoner, tilstandskartlegging av vannledninger, programvarer for oversikt over ledningsnettet og papirløse prosjekter.
17.00 Fagdagen avsluttes
19.00 Apertiff
19.30 Festmiddag
Onsdag 15. januar
08.30 Velkommen dag 2
m/oppsummering av dag 1 og praktisk info
NoDig i samspill
Det blir stadig flere samspillsprosjekter i vannbransjen. Ofte er det mer komplekse prosjekter der det er ønskelig å få inn entreprenørens spisskompetanse i tidlig fase at samspill velges. Og ofte er det mer eller mindre grad av NoDig-metoder som løsning i disse prosjektene. Vi får høre fra 3 ganske ulike prosjekter, fra Oslo i Øst, til Stranda i vest. Her møter vi byggherrer, entreprenører og rådgivere som har deltatt i både byggherrestyrte- og entreprenørstyrte samspillskontrakter. Gled deg til spennende prosjektpresentasjoner fra grisgrendte landestrøk, til stupbratte fjell, til et av Oslos mest trafikkerte kryss, med metoder som styrt boring i løsmasser, styrt fjellboring, pilotrørsboring, hammerboring og graving.
12.00 Lunsj
14.00 Avslutning
Programmet er satt sammen av en programkomité bestående av representanter fra entreprenør, rådgiver, kommune og arrangør. Programkomiteen består av:
Borghild T. Folkedal, Asplan Viak
Martina B. Svedahl, Asplan Viak
Jan Stenersen, Trova
Øystein Olimb, Olimb Anlegg
Tom A. Karlsen, COWI
Joakim Rognsøy, VA Yngre/ Asker kommune
Koen Vanacker, Stadt kommune
Ida Torp, Nordby Maskin
Morten Johnsen, Bulldozer Maskinlag
Odd Petter Habbestad, Bømlo kommune
Henning Colbjørnsen, NRVA
Trond Alm, Tubus
Jørn Søderholm, Praktisk Talt
Anders Hauge, Hallingplast
Øystein Kolberg, Hallingplast
Sverre Tragethon, Hallingplast