Kontakt oss
se com

OM HALLINGTREFF

Hallingtreff er VA-bransjens tankesmie

Hallingtreff er et samarbeid mellom Hallingplast AS, SSTT og Rørinspeksjon Norge.

Hallingtreff er et tradisjonsrikt fagtreff for norsk og nordisk vannbransje, hvor hele verdikjeden samles for å dele erfaringer, idèer og diskutere problemløsninger. Fagtreffet arrangeres vanligvis over 3 dager på Geilo i midten av januar, og samler ca. 280 bransjekolleger hovedsaklig fra Norge, men også fra Sverige, Danmark og Finland. I 2021 arrangeres Digitalt Hallingtreff av Hallingplast AS, Rørinspeksjon Norge og Scandinavian Society for Trenchless Technology, SSTT.

Daglig leder i Hallingplast AS, Steinar Tragethon og avdøde rådgiver Arve Hansen var frontfigurer under Hallingtreff i en årrekke. Også i år er det rådgiverne Borghild T. Folkedal og Martina Bergh Svedahl som entrer podiet som møteledere i den digitale utgaven av treffet. 

Hallingtreff dekker hele verdikjeden. Tall fra de siste årene viser at nær halvparten av deltakerne representerer kommuner og interkommunale selskaper. Entreprenørene står for  omlag 25 prosent, produsenter og leverandører 15 prosent, rådgivere 10 prosent og andre eksperter 6 prosent.

- Hallingtreff ønsker å framstå som vannbransjens tankesmie. Det var rådgiver Arve Hansen som lanserte dette slagordet, med et ønske om en "vekkelse over landet" når det gjelder infrastruktur, og spesielt vann og avløp. Derfor er Hallingtreff en uhyre viktig møteplass. Ryktet om treffet når stadig lenger ut, og en rekke framtredende aktører fra Norden har gjennom mange år prioritert å bruke tre dager på Ål og Geilo for å diskutere framtidens løsninger.
13.januar 2021 blir det Hallingtreff direkte sending fra eget studio i lokalene til Hallingplast, der Rørinspeksjon Norge og Scandinavian Society for Trencless Technology har egne bolker i tillegg til "fabrikkbesøk" på Hallingplast.

Når deltakerne i år ikke kan komme til Ål og Geilo velger arrangørene å komme ut til en rekke steder rundt om i landet med egne reportasjer, som vil inngå i programmet.
Som vanlig legger Hallingtreff stor vekt på at den enkelte deltager skal få dele sin kunnskap, og det legges derfor opp til toveis kommunikasjon under treffet. 

Hallingtreff arrangeres onsdag 13.januar 2021 kl. 09.00-15.00, Her legges det opp til fem bolker, med pauser mellom bolkene. Program, påmeldingsskjema og nyhetsartikler finner du her på våre nettsider.