Kontakt oss
se com fi

Foredragsholdere

Det er mange som hvert eneste år er med i planlegging og gjennomføring av Hallingtreff. Her presenterer vi noen av de personene du vil møte under Hallingtreff 2024:

Kaj-Werner Grimen

Tema: hodebry etter hull i ledning

Kaj-Werner Grimen er utdannet sivilingeniør og har jobbet i VA-bransjen siden 2004. Siden 2009 har han jobbet i MOVAR IKS. Først som prosjektleder. Siden 2013 har han vært sektorsjef VA og leder for vann- og avløpsvirksomheten i selskapet. MOVAR IKS eies av kommunene Moss, Råde, Våler og Vestby.

På Hallingtreff 2024 skal han dele MOVARs erfaringer og vurderinger etter at noen boret hull i en stor vannledning under bygging.

 

Bjørg Synnøve Nigardsøy 

Tema: Master om mammutpumpe

Jobber til daglig som VA-ingeniør i Indre Østfold kommune. Våren 2022 ble hun uteksaminert master ved NMBU på Vann og Miljøteknikk. Masteroppgave bærer tittelen "Karakterisering av partikkelfjerning i en mammutpumpe med u-bend".

Det skal hun orientere nærmere om på Hallingtreff.

 

Sjur Reiremo

Tema: Datafangst og digitalisering

Fagkoordinator for kommunalteknikk i Færder kommune. Jobber til daglig med kommunal infrastruktur som bygges ut av private utbyggere. Reiremo følger opp prosjektene fra reguleringsplan til kommunal overtakelse.

Han har også ansvar for kommunens ledningskart, og jobber aktivt med heving av kvaliteten på kartet. Tidligere erfaring som rådgivende ingeniør innen vei og va.

Ola Kaldager

Tema: Sikkerhet og beredskap i vannforsyning

Ola Kaldager er pensjonert offiser og historiker. Han arbeidet mange år i Forsvaret og i Sikkerhets- og Etterretningstjenesten, der han bl.a. ledet etableringen og utviklingen av E-14; Seksjon for spesiell innhenting ved etterretningstjenesten fra 1996 til 2006.
Han har bred erfaring fra arbeid i krise og konfliktområder, blant annet Libanon, Afghanistan, Irak, Balkan, Sudan og Somalia, i nærmere 20 år.  Kaldager er nå selvstendig konsulent, foredragsholder og foreleser innen tematikken etterretning, risiko, krise, sikkerhet og beredskap. Han har blant annet forelest på Masterprogram ved BI Nydalen og Nord universitet i Bodø, og vært involvert i Øvelse Nord de siste årene.
I forrige periode var han Varaordfører i Gildeskål kommune, i inneværende periode er han menig kommunestyremedlem.

Hans Richard Dalen

Tema: praktisk prosjektleder

Bygge- og prosjektleder i Vestfold Vann, med lang, sterk og praktisk erfaring. Har fagbrev i Anleggsmaskinførerfaget og Vei- og grunnarbeidsfaget, og er rett rundt hjørnet med fagbrev i det nye Anleggsrørleggerfaget (eksamen bestått, kun selve fagprøva gjenstår). Har ti års erfaring som ADK-rørlegger og senere VA driftsleder hos Marthinsen og Duvholt, og ti år som anleggskontrollør og senere bygge- og prosjektleder i Vestfold Vann. Har jobbet med alle rørmaterialer unntatt GUP og GRP.

Hans Richard Dalen deler Vestfold Vanns erfaringer med materialvalg i ledninger med store dimensjoner.

 

Odd Hummervoll

Tema: store dimensjoner i IVAR

Disiplinleder for prosjekt og byggeledelse i IVAR IKS, og en av mest erfarne VA-lederne i Rogaland. Odd har jobbet i over 25 år med prosjektledelse innenfor VA i IVAR IKS. Inkludert rørledningsprosjekter i store dimensjoner, i en region med utfordrende geografi.

 

Thor Kamfjord

Tema: bærekraftig plast

Thor Kamfjord er bærekraftsdirektør i Norner. Han har 27 år med erfaring fra plastindustrien fra ulike roller innen forskning og industriell utvikling. Thor gikk inn i ledergruppen da forskningselskapet ble etablert i 2007, og arbeider nå sammen med omlag 100 plasteksperter i Norner som hvert år gjennomfører prosjekter i over 30 ulike land for å øke bærekraftig bruk av plast og akselerere den sirkulære plastøkonomien.

Kvalitet og levetid for plastløsningene vi tar i bruk må være best mulig for å lykkes. På årets Hallingtreff skal Kamfjord snakke om sveising av rør, der «djevelen alltid ligger i detaljene».

 

John-Eirik Myhrene Øhn

Tema: anleggsleder og ADK-rørlegger

Har jobbet i bransjen siden 2004. Startet i grøfta som grunnarbeider og har jobbet seg oppover. Har vært ADK-rørlegger siden 2009 og har jobbet aktivt med planlegging, utførelse og igangkjøring av store og mindre VA-anlegg. Hovedsakelig for kommuner, men også for Statens Vegvesen på prosjekter som inkluderer vann og avløp. Fikk sin første lederstilling i 2013 som formann, og begynte som anleggsleder i Aktiv Veidrift AS Entreprenør i 2021. Har vært involvert i en rekke komplekse med nybygg og rehabilitering, både konvensjonelt og med NoDig.

John-Eirik Myhrene Øhn deltar i en paneldebatt i bolken om sveising av PE-rør.

 

Sindre Øystese

Tema: praktisk digital vannforsyning

Sindre Øystese er BIM-strateg innenfor vann i Norconsult, med syv års erfaring med stadig økende grad av digitalisert arbeids- og kommunikasjonsflyt i VA-prosjekter. Brenner for den digitale utviklingen innen vannbransjen. Øystese vil bidra til at ledningseiere, rådgivere og entreprenører snakker samme språk med en mer strukturert, transparent og smidig dataflyt.

Han er opptatt av praktiske hensyn i overgangen mellom tradisjonelle tegningsprosjekter til modellbasert prosjektgjennomføring, som sikrer at entreprenør og ledningseier forstår og tar eierskap til underlaget.

Særlig grensesnittet mellom den modellbaserte prosjektgjennomføringen og de GIS-baserte driftssystemene står på agendaen hans om dagen. Hvordan kan vi tilrettelegge for bedre kvalitet på sluttdokumentasjonen i prosjektene?

 

William Bredberg

Tema: vanndata i sanntid

William Bredberg (30) har masterutdanning innenfor vann- og miljøteknikk. Han har jobbet med overvann som konsulent, med fremmedvann som VA-ingeniør i en svensk kommune, og med prøvetaking og mikrobiologiske analyser på vannlaboratorium. Han skrev masteroppgave med fokus på overvann, tilknytning til VA-nett og maskinlæring. I dag jobber han som produkteier i Volue, med systemer for driftsstøtte og sanntidsdata i Gemini Portal+, Gemini LIVE og Gemini Water Alert. Han er også rekrutterings- og sponsoransvarlig i VA-yngres arbeidsutvalg.

William Bredberg deltar i en paneldebatt om datafangst og digitalisering.

 

Caroline Hovind Fantoft

Tema: utvikling og kontrakter i VA og NoDig

Spesialrådgiver med solid kompetanse i anskaffelser, kontrakter, leverandøroppfølging og prosjektstyring. Først ni år i det private næringslivet. De siste 10 årene i Oslo VAV, med erfaring fra anskaffeler, forhandlinger og prosjektledelse. Hun har i fem år vært prosjektleder for innovasjonsprosjektet NoDig Development, som nylig "resulterte" i en ny NoDig borerigg for stikkledninger i samarbed med Olimb Anlegg.

Det skal hun orientere nærmere om i det aller siste innlegget før Hallingtreff avsluttes.

Martin Waale Ekelund

Martin W. Ekelund - WG Plastsveis AS

Tema: Sveising av plastrør

Ung (29), men erfaren plastsveiser. Har fagbrev i plastfaget, og har drevet med plastsveising i ni år. Tidligere som ansatt i Pipelife Norge AS. Nå deleier og daglig leder i WG Plastsveis AS, som han startet sammen med Jøran Glittum i 2020. Sertifisert for speilsveis opp til 2 000 mm og elektromuffesveis opp til 1200.

Martin brenner for kvalitet og trygghet, og ønsker å verne om plastfaget.

Nora Belling Mangen

Tema: Digitalisering og datafangst

Nora (34) er utdannet sivilingeniør innen bygg fra NTNU med VA-faglig påbygning, og åtte års erfaring med VA i Drammen kommune. Hun liker å kaste seg over nye utfordringer og har engasjert seg i ulike oppgaver knyttet til ledningsnettet.

Alt fra detaljerte krav i VA-norm og Vannstandard, til deltakelse i utviklingsprosjekter. Blant annet med i Norsk Vann-prosjektet Fremtidens VA-systemer, og leder av testprosjekt for måling av trekkekrefter på stikkledninger i varerør. Nå har hun, sammen med gode kollegaer, tatt fatt på oppgaven med å se hvordan virksomheten kan jobbe bedre med ulike digitale løsninger, for blant annet mer datadrevne beslutninger. Økt grad av automatisert rapportering og visualisering av data på tvers av kilder er sentrale stikkord.

Stein Andersen

Tema: Materialvalg på store ledninger

Rørleggeg og lekkasjesøker i Oslo VAV. Har bakgrunn som rørlegger og gasstekniker. Fem år i Oslo VAV, To og et halvt år som VA-rørlegger og to og et halvt som lekkasjelytter.
Lekkaselytterne får en ekstra utfordring ved leting på store dimensjoner og plastledninger.
Stein Andersen t.v., her sammen med makker Tony Karlsen. Les mer om Stein Andersen her. 

Sjur Tveite

Tema: Nasjonalt senter for vanninfrastruktur - Vannsenteret

Sjur Tveite er daglig leder i Nasjonalt senter for vanninfrastruktur og Vannsenterets første ansatte. Han er utdannet MSc/sivilagronom ved Norges Landbrukshøgskole (nå NMBU) med bred erfaring fra ulike bransjer der vann er sentralt. Oppdrett, fiskeri - og ikke minst vann og avløp. Der han har hatt ulike roller knyttet til salg, utviklingsarbeid og ledelse.

Sjur har vært engasjert i utviklingen av Nasjonalt senter for vanninfrastruktur siden 2017, fra 2018 som prosjektleder og fra 2020 som daglig leder.

Roger Trøsviken

Tema: Utslippfri NoDig

Roger Trøsviken er daglig leder og deleier i NoDig-entreprenøren Eco Drilling AS. Han har bakgrunn som bilmekaniker, og jobbet blant annet i flere år som anleggsleder på NoDig i Steg Entreprenør.

I 2020 etablerte han Eco Drilling i sameierskap med andre eiere, med ambisjon om å gjøre allerede miljøvennlige NoDig-metoder enda mer miljøvennlig med utslippsfritt arbeid. Selskapet har på kort tid tatt betydelige markedsandeler i NoDig-markedet.

Tore Gulli

Tema: Bærum Ressursbank og masseforvaltning

Tore Gulli er nylig pensjonert prosjektdirektør i Bærum kommune, og prosjekteier for utviklingen av Bærum Ressursbank. Han er utdannet sivilingeniør innen industriell økonomi og produksjon fra NTNU, og har en lang yrkeskarriere i konsulentbransjen, utenrikstjenesten og shipping, før han begynte i Bærum kommune i 2015.