Kontakt oss
se com

Foredragsholdere

Det er mange som hvert eneste år er med i planlegging og gjennomføring av Hallingtreff. Årets treff blir gjennomført på den gode gamle måten, nemlig fysisk og da kreves det et stort antall bidragsytere. Her presenterer vi noen av de personene du vil møte under Hallingtreff 2022:

Øystein Olimb

Øystein Olimb har i alle år vært en forkjemper for de gravefrie metodene, men registrerer at det fortsatt er en del upløyd mark, spesielt blant landets rådgivere.

Terje Andersen

har ledet Råde Graveservice siden 1980, og er dermed en meget erfaren entreprenør. Andersen legger vekt på at selskapet skal være en samfunnsnyttig, bærekraftig, verdiskapende og lønnsom totalleverandør av tjenester til grunnarbeider der kunden står i sentrum.

Martina B. Svedahl

VA-ingeniør og fagkoordinator for NoDig i Asplan Viak AS. Hun har deltatt på en rekke Hallingtreff, og har en nøkkelrolle som konferanseleder under Hallingtreff, sammen med kollega Borghild T. Folkedal.

Borghild T. Folkedal

Sivilingeniør og rådgiver i Asplan Viak. Hun er også leder i  SSTT, og har en nøkkelrolle som konferanseleder under Hallingtreff. Borghild jobber mye med å skape møteplasser for kunnskapsutveksling i bransjen, gjennom SSTT og Hallingtreff.

Thor Kamfjord

Kamfjord har arbeidet med internasjonal polymer- og plastindustri i 24 år fra ulike roller med FoU, produkt- og markedsutvikling og innovasjonsledelse. Han har en M.Sc. i industriell kjemi og har bakgrunn fra Borealis der han jobbet med material- og markedsutvikling av plastprodukter til forbrukere og industri.

Tom A. Karlsen

Sivilingeniør i COWI AS innen fagfeltet vann- og avløpsteknikk. Han har utdannelse fra NTH som Bygningsingeniør i 1976 med hovedfag innen temaene: Vann- og avløpsteknikk, Rensing av vann og veiprosjektering.

Sverre Tragethon

Sverre Tragethon tok i sommer over som daglig leder i Hallingplast AS etter seks år som daglig leder i Hallingplast AB i Sverige. Selskapet har vært med å bygge infrastruktur på en god måte med sitt produktspekter.

Sigbjørn Seland

Sigbjørn Seland er byggeleder i Bærum kommune. Han har fagbrev inn anlegg og bergverk, og dessuten teknisk fagskole på bygglinja i Grimstad. Han har jobbet i anleggsbransjen med vann og avløp, fjellboring, mudring, undervannssprengning, ledningsfornyelse og NoDig-prosjekter.

Ingvild Tørum

Ingvild Tørum er prosjektleder i Bærum kommune. Hun er høyskoleingeniør i Miljøteknikk fra Høgskolen i Agder (nå Universitet i Agder). Hun har drøye 20 års allsidig erfaring fra prosjekterende og på byggherresiden i både planfase, forprosjektfase, detaljprosjektering og utførelsesfase.

Steinar Tragethon

Steinar Tragethon er nå leder for teknikk og utvikling i Hallingplast etter 40 år som daglig leder. Steinar må betegnes som en gründer, med spesielt fokus på innovative løsninger og nærhet til markedet.

Thomas Engen

er daglig leder og fagansvarlig for lekkasjedeteksjon i PSO AS. Har jobbet i felt, med service og produktsalg innen og mot VA de siste 12 årene. Thomas har en master i business administration fra Universitet i Stavanger. Han har vært Key Account Manager i Ergo Group, og har vært tilknyttet PSO siden 2010.

Hendrik Panman

NoDig leder hos Kjeldaas AS. Hendrik er styremedlem i SSTT og medlem av den norske arbeidsgruppa.

Morten Bachmann

Morten er fagansvarlig for vann i Bærum kommunes VA- anleggsavdeling og er også en del av drift- og beredskapsgruppa, der han er tilknyttet driftssentralen på Rud. Morten har gjennomført høyskolestudiet beredskap og krisehåndtering, og har dermed i en alder av 56 år sikret seg høyere utdanning.

Anette Hansen

Prosjektleder for avdeling prosjekt og anlegg i Skien kommune. Hun har tidligere vært avdelingsingeniør VA i Lørenskog kommune.

Josefin Jankes

Josefin er samspillsleder i NCC, Sverige. Hun er utdannet sivilingeniør innen vei og vann ved Chalmers tekniske høgskole. Hun har 13 års fartstid innen entreprenørbransjen der hun både har jobbet med bygg og anlegg i tillegg til VA-relaterte oppdrag.

Vidar Jellum

Vidar er ingeniør innen VA-teknikk og er nå daglig leder i VA Consult AS i Sandefjord. Vidar er i tillegg en dreven rørinspektør etter drøye 11 år i Morten Rørinspeksjon AS.

Anders Nygård

Anders er teknisk leder i Telemark Technologies AS på Notodden. Han er også engasjert som daglig leder i Basal Aquasafe. Nygård har 25 års erfaring fra VA-bransjen, blant annet fra Ulefoss/Esco.

Tor Andre Rugland

Tor er prosjektleder i NCC Norge AS. Tor Andre er sivilingeniør innen petroleumsteknologi fra NTNU i Trondheim.

Pål Medhus

Pål har vært en sentral bidragsyter under Hallingtreff gjennom en årrekke. Han har opptrådt med en rekke rollefigurer og har vært fyritalsmann eller toastmaster under festmiddager.

Linda Øie

Linda er Byggeleder, Teknisk saksbehandler og SHA-koordinator i Novaform Sandnes AS. Novaform er et selskap som driver med prosjektadministrasjon og som i all hovedsak jobber på byggherresiden.

Kai Berg

Kai Berg er utdannet rørlegger og jobber til daglig som operatør med drift av vei vann og avløp i Krødsherad kommune, inkludert de store hyttefeltene på Norefjell.

Jan Thore Fedje

Fedje har drøyt 10 års fartstid i norsk vannbransje, med rørfornying som sin primæroppgave. Han ivrer for kompetanseutvikling og innovasjon. Til tross for teknologisk revolusjon på utstyr og mulighet for å ta en master i VA-fag, vokser etterslepet.

Espen Rudberg

Espen er sivilingeniør kjemi og produktutvikler/fagleder i Feiring, som er totalleverandør innen tilslag, asfalt og geosynteter. Han er også medlem i Teknisk byggeråstoff komite i Norsk bergindustri, og er dessuten medlem i tilslagskomiteen i Standard Norge.

Peter H. Eriksson

Peter er vedlikeholdssjef for ledningsnettet i svenske VAKIN. VAKIN står for Vatten- och Avfallskompetens i Norr AB med hovedkontor i Umeå. VAKIN forsyner innbyggerne i Umeå, Nordmaling og Vindeln med drikkevann, renser avløpsvann, håndterer husholdningsavfall og jobber for en bærekraftig utvikling. Han vil formidle fra sin hverdag i et mellomstort svensk vann- og avløpsanlegg.

Walter Jonasson

Walter er vedlikeholdssjef i VAKIN, Vatten- och Avfallskompetens i Norr AB med hovedkontor i Umeå. Walter har bakgrunn fra produksjonsindustrien og har hatt en rekke roller fra montør til produksjonsleder. Walter har siden 2014 vært ansvarlig for vedlikeholdsprosessen på rørledninger og anlegg som vannverk og renseanlegg i VAKIN.

Just Offer-Ohlsen

Just er utdannet sivilingeniør fra Høyskolen i Telemark, der han studerte Industriell Miljøteknologi med avsluttende studier i 1998. Han studerte også bygg og miljø i Narvik med eksamen i 1995. Han har dessuten en bachelor i nautikk fra Høyskolen i Vestfold 2007.

Jonas Nilsagård

Jonas er administrerende direktør i TensionCam Systems AB i Gøteborg. Han har mange års erfaring innen produkt- og forretningsutvikling innen industrielle applikasjoner, blant annet hos  kulelagergiganten SKF.

Kristian Rosted Brødbæk

Kristian arbeider i rådgiverselskapet COWI i Danmark der han har en kombinert stilling som forretnings- og teknisk direktør for transport og infrastruktur i selskapet. Han er utdannet sivilingeniør innen geoteknikk.

Frøydis Sjøvold

Frøydis jobber som rådgiver med VA og hydrologi i Multiconsult. Hun har 26 års erfaring fra vannbransjen.

Thea Sofie Halvorsen Erdal

Thea er anleggsleder hos NCC, Område Oslo på VA. Hun har fagbrev i vei og anleggsfaget og går på teknisk fagskole i Gjøvik.