Kontakt oss
se com

Nyheter

Forbereder 25-års jubileum for Hallingtreff

De første forberedelsene til Hallingtreff 2022 er i gang. En programkomité med lang erfaring i norsk vannbransje vil gjøre sitt ytterste for å utarbeide et aktuelt og spennende jubileumsprogram, der det igjen blir mulig å arrangere fabrikkbesøk hos Hallingplast AS og fagdager på Vestlia Resort på Geilo.

Knallrespons på digitalt Hallingtreff

Hele 97 prosent av deltakerne som har besvart evalueringen av årets digitale Hallingtreff var enten veldig fornøyd eller fornøyd med innhold og gjennomføring av treffet på nett, selv om mange savnet det sosiale fellesskapet som treffet er så kjent for i norsk og nordisk vannbransje.

Sjøledninger både miljøvennlig og gravefrie

Under temaet «På dypt vann» ble det satt et ekstra fokus på sjøledninger under årets digitale Hallingtreff. Stadig flere kommuner har fått øynene opp for å etablere vann- og avløpsledninger i sjø og innsjøer som en del av miljøvennlige og gravefrie løsninger.

Bærekraftig kumrenovering i Tromsø og Oslo

Tromsø og Oslo kommuner er blitt en foregangskommune innen fornying av vann- og avløpskummer. De siste årene har kommunene sikret seg god oversikt over tilstanden på sine tusenvis av kummer, og er godt i gang med rehabilitering av kummene som er i dårligst forfatning.

Overrasket over bredden i norsk vannbransje

-Det er ingen som har fortalt meg at dette fagfeltet er så bredt og at det er så mye å forholde seg til. Men jeg tar ikke noe selvkritikk på at jeg ikke har lest meg opp på det.  

Feil på halvparten av alle VA-nyanlegg

Det er en kjent sak i norsk vannbransje at 30 prosent av alt drikkevann som produseres i norske vannverk aldri kommer fram til abonnentene. Under Hallingtreff kom det også fram at rørinspektører tilknyttet Rørinspeksjon Norge avdekker feil på nærmere 60 prosent av alle nyanlegg.

Må unngå infrastruktur-krise midt i pandemien

-Selv om vi er mer adskilt enn før stopper ikke forfallet på ledningsnettet. Det er viktig at vi unngår en infrastrukturkrise midt i en pandemi. Det sa daglig leder i Hallingplast AS, Steinar Tragethon, da han i formiddag åpnet det 24. Hallingtreff. Treffet arrangeres i år digitalt, med drøyt 250 deltakere.

250 følger digitalt Hallingtreff

Digitalt treff er utvilsomt en ny erfaring men også en spennende utfordring for både produksjonsapparat og møteledere som har innkalt til Hallingtreff 2021. 250 deltakere følger årets konferanse der et tjuetalls fagpersoner vil dele av sin kompetanse.