Kontakt oss
se com fi

Nyheter

Påmeldingen er nå stengt

Grunnet stor pågang har vi blitt nødt til å stenge påmeldingen til Hallingtreff 2024.

Mot rekordpåmelding på Hallingtreff

Det går mot rekord for Hallingtreff. Aldri før har så mange vært påmeldt så tidlig, og arrangørene venter fullt hus i januar. – Veldig moro med så stor interesse fra både deltakere og utstillere, sier Lars Riise og Anders Hauge i Hallingplast. 

Programmet er klart

Programkomiteen har jobbet iherdig den siste tiden med ferdigstilling av programmet til Hallingtreff i januar. Noe er som det "alltid" har vært, og noe er forskjellig. Her kan du lese litt om hva du vil oppleve under neste Hallingtreff. 

Tre likheter – og én viktig forskjell ved Hallingtreff 2024

Hallingtreff 2024 rykker stadig nærmere. Noe er som det "alltid" har vært, og noe er forskjellig. Her er tre ting du vil kjenne igjen fra tidligere Hallingtreff, og én viktig forskjell.

Hallingtreff 2024 - programmet tar form

Hva har digitalisering, EUs avløpsdirektiv, elektrisk NoDig og militær etterretning i kommunal beredskap til felles? Hint: Hallingtreff 2024.

Hallingtreff tilbake i januar – 2024

Nå er Hallingtreff nummer 26 under planlegging. Landets mest tradisjonsrike fagtreff innen vann og avløp blir igjen arrangert i januar – men først i 2024.

Presentasjoner fra Hallingtreff 2022

Her kan alle som måtte ønske laste ned og se PDF-filer av presentasjoner som ble holdt under dagene på Hallingplast og Vestlia Resort.

Slik blir det nye vannsenteret

Nasjonalt senter for vanninfrastruktur - Vannsenteret – har byggestart til høsten. I første omgang med VA-installasjoner, men uten permanent bygg. Daglig leder Sjur Tveite orienterer.

VA-rådgiver: – Få flere driftsfolk med i plan og kontrakt

Fagfolk i drift av vann og avløp har viktig kunnskap om lokale forhold. De bør være med i plan og kontrakt på VA-anlegg. Det mener VA-rådgiver Vidar Hjellum

Siste Hallingtreff med Odd

Odd Borgestrand (67) har hatt en sentral rolle som formidler i over 20 av 25 Hallingtreff. Nå er det slutt, og Odd har vært på sitt siste Hallingtreff.

Bolt som selv måler og logger nøyaktig boltekraft

Moment og boltekraft er viktige i tetting av flenser, men det er kun momentet vi har kunnet måle. Her er bolter som selv måler og logger sin egen boltekraft. Advarsel: Høy nerdefaktor.

Fra kum til sky med ny teknologi

HALLINGTREFF 2022: Lekkasjeprosenten skal ned i norsk vannbransje, men fortsatt er det et stort flertall av norske kommuner som lar vannet forsvinne i enorme mengder på vei til abonnentene. Ny teknologi ved bruk av kunstig intelligens er tilgjengelig for å nå målet om redusert vanntap.

Fokus på flensepakninger til besvær

HALLINGTREFF 2022: En av de minste komponentene i et VA-nett kan bli det svakeste leddet i hele nettet og forårsake store utfordringer. Det hevdet teknisk leder i Telemark Technologies, Anders Nygård, under Hallingtreff. Han delte av sin spesialkompetanse om flensepakninger for de mange praktikerne som deltar på årets treff.

Slik graver de kabel og rørledning ned i havbunnen

Dykkerteknikk AS  beskytter kabler og rør ved å grave dem ned i havbunnen. Her forteller driftsleder Fredrik Rusten om utstyret og metoden som ble utviklet av hans far.

Ny sveisestandard gir lengre kjøletid

Bransjen har fått en ny standard for sveising av plastrør. – Den heter NS-INSTA 2072, og får betydning for alle som er involvert i sveising, sier Sverre Tragethon.

Hederspris til hedersmannen i Hallingplast

HALLINGTREFF 2022: Til stående applaus og fengende rytmer ble Hallingtreffs hederspris for 2022 tildelt gründeren og daglige leder i Hallingplast AS gjennom drøye 40 år, Steinar Tragethon, under jubileumsmiddagen i Vestliahallen tirsdag kveld.