Kontakt oss
se com fi

Nyheter

Presentasjoner fra Hallingtreff 2024

Her kan alle som måtte ønske laste ned presentasjoner som ble holdt under dagene på fabrikkdagen hos Hallingplast og på Vestlia Resort. 

Hallingtreffs hederspris til Trond Alm

Hallingtreffs ærespris har blitt tildelt Trond Alm, en av landets fremste ambassadører for rørinspeksjon og vedlikehold av avløpsrør.

Fornøyd med rekordstort Hallingtreff

Hallingtreff 2024 har tatt imot totalt 350 personer. VA-konferansen på Geilo har aldri vært større. Arrangøren puster ut etter dag én, og kunne ikke vært mere fornøyd.

– Viktig plattform for kunnskap om VA

Øystein Olimb (57) er superveteran i VA og NoDig – og på Hallingtreff. Han har vært med på nesten alle 25 utgavene, og kan ikke tenke seg en bedre måte å starte det nye året på. Hvorfor er Hallingtreff så viktig?

Finner vannlekkasjer med ørene og digital teknologi

– En fantastisk jobb! Lekkasjesøking er virkelig en innsats for fellesskapet, sier lekkasjesøker Stein Andersen i Oslo VAV. Han og makker Tony finner vannlekkasjer med ørene og digitale hjelpemidler. Én ting kan gjøre jobben deres vanskeligere.

Påmeldingen er nå stengt

Grunnet stor pågang har vi blitt nødt til å stenge påmeldingen til Hallingtreff 2024.

Mot rekordpåmelding på Hallingtreff

Det går mot rekord for Hallingtreff. Aldri før har så mange vært påmeldt så tidlig, og arrangørene venter fullt hus i januar. – Veldig moro med så stor interesse fra både deltakere og utstillere, sier Lars Riise og Anders Hauge i Hallingplast. 

Programmet er klart

Programkomiteen har jobbet iherdig den siste tiden med ferdigstilling av programmet til Hallingtreff i januar. Noe er som det "alltid" har vært, og noe er forskjellig. Her kan du lese litt om hva du vil oppleve under neste Hallingtreff. 

Tre likheter – og én viktig forskjell ved Hallingtreff 2024

Hallingtreff 2024 rykker stadig nærmere. Noe er som det "alltid" har vært, og noe er forskjellig. Her er tre ting du vil kjenne igjen fra tidligere Hallingtreff, og én viktig forskjell.

Hallingtreff 2024 - programmet tar form

Hva har digitalisering, EUs avløpsdirektiv, elektrisk NoDig og militær etterretning i kommunal beredskap til felles? Hint: Hallingtreff 2024.

Hallingtreff tilbake i januar – 2024

Nå er Hallingtreff nummer 26 under planlegging. Landets mest tradisjonsrike fagtreff innen vann og avløp blir igjen arrangert i januar – men først i 2024.

Presentasjoner fra Hallingtreff 2022

Her kan alle som måtte ønske laste ned og se PDF-filer av presentasjoner som ble holdt under dagene på Hallingplast og Vestlia Resort.

Slik blir det nye vannsenteret

Nasjonalt senter for vanninfrastruktur - Vannsenteret – har byggestart til høsten. I første omgang med VA-installasjoner, men uten permanent bygg. Daglig leder Sjur Tveite orienterer.

VA-rådgiver: – Få flere driftsfolk med i plan og kontrakt

Fagfolk i drift av vann og avløp har viktig kunnskap om lokale forhold. De bør være med i plan og kontrakt på VA-anlegg. Det mener VA-rådgiver Vidar Hjellum

Siste Hallingtreff med Odd

Odd Borgestrand (67) har hatt en sentral rolle som formidler i over 20 av 25 Hallingtreff. Nå er det slutt, og Odd har vært på sitt siste Hallingtreff.

Bolt som selv måler og logger nøyaktig boltekraft

Moment og boltekraft er viktige i tetting av flenser, men det er kun momentet vi har kunnet måle. Her er bolter som selv måler og logger sin egen boltekraft. Advarsel: Høy nerdefaktor.