Samspill, klima og jubileum på Hallingtreff

13.-15. juni møtes vi til Hallingtreff jubileum. Deltakerlisten er snart full – men det er fortsatt noen plasser igjen.

Interessekonflikt i grunnen, samspillskontrakter og klima og bærekraft er noen stikkord fra innholdet. Se program og foredragsholdere.

Flere runder med avlysning og flytting er historie. Til sommeren møtes bransjen endelig til Hallingtreff. 13.-15. juni arrangeres 25-årsjubileet til Hallingtreff. Fag- og bransjefolk møtes til en etterlengtet, storstilt og verdig jubileumsfest på Kleivi og Vestlia Resort.

Arrangementet har plass til ca. 350 deltakere. I skrivende stund er det 310 påmeldte. Arrangørene Hallingplast, Rørinspeksjon Norge og Scandinavian Society for Trenchless Technology, SSTT, gleder seg stort til å ønske foredragsholdere og deltakere velkommen til gards i juni.

Jubileums-Hallingtreffet skulle etter planen vært arrangert sist januar. Da ble det som følge av pandemien flyttet, og arrangeres i stedet 13.-15. juni. De aller fleste påmeldte har vært påmeldt siden det først planlagte arrangementet.

Stor interesse

– Noen få har måttet avstå fordi det ikke passer. Det har også kommet til en god del nye deltakere. Vi er veldig fornøyde med å se den store interessen for Hallingtreffet til sommeren.

Det sier marked- og kommunikasjonsansvarlig Anders Hauge i Hallingplast. Han og den øvrige arrangementskomiteen oppfordrer deltakere som eventuelt ikke har anledning i juni til å si ifra om det, sånn at plassene blir tilgjengelig for andre.

Har du meldt deg på, men kan ikke delta på Hallingtreff? Da må du sende en epost til hallingtreff@hallingplast.no.

– Vi skal nok få plass til alle interesserte, men det ligger an til å bli fulltegnet, sier Hauge.

Hallingtreff er et tradisjonsrikt fagtreff for norsk og nordisk vannbransje, der fagfolk fra hele verdikjeden samles for å dele erfaringer, idèer og diskutere problemløsninger innen VA.

Også i år er det rådgiverne Borghild T. Folkedal og Martina Bergh Svedahl som entrer podiet som møteledere 

– Vi er glade for at så godt som samtlige forelesere kunne stille til tross for at treffet er flyttet til juni, sier møtelederne Borghild T. Folkedal og Martina B. Svedahl.

Godt program

Arrangementskomiteen lover et program som godt og vel lever opp til den faglige kvaliteten Hallingtreff har blitt kjent for, med kompetente og formidlingssterke foredragsholdere.

Josefin Jankes fra NCC Sverige, for eksempel. Hun er sivilingeniør i VA, utdannet på Chalmers tekniske høyskole. Hun har 13 års fartstid innen bygg, anlegg og VA entreprenørbransjen. De fem siste årene har hun jobbet med samspillskontrakter. Josefin vil under årets Hallingtreff dele sine erfaringer fra en rekke samspillsprosjekter i Sverige.

Andre punkter på programmet:

  • Fabrikkvandring 
  • Grunnforhold - geoteknikk før og nå 
  • Interessekonflikt i grunnen 
  • Utvikling og tekniske muligheter.  
  • Gode valg for drift og vedlikehold i prosjekteringsfasen 
  • Klima og bærekraft - klimaregnskap, omfyllingsmasser og det grønne skiftet i plastbransjen 
  • Håndbok om undervannsledninger, av Tom A. Karlsen 
  • M.m. 

Og så har vi Pål Medhus, da. Har du vært på Hallingtreff før, så vet du godt hvem han er. Som konferansier er han en viktig motor og drivkraft i arrangementet. Gjennom årene har han gitt Hallingtreff-deltakerene mange sterke og hyggelige opplevelser. Det er god grunn til å regne at også hans alter ego fyritalsmann Peder Røyrvik blir å treffe i juni.

Hallingtreff dekker hele verdikjeden, og er en uhyre viktig møteplass. Ryktet om treffet når stadig lenger ut, og en rekke framtredende aktører fra Norden har gjennom mange år prioritert å bruke tre dager på Ål og Geilo for å diskutere framtidens løsninger. I år med en ekstra dimensjon: Nå kan vi møtes igjen etter år i pandemi-isolasjon, og det til med på et jubileum.

Ses vi på Kleivi og Vestlia...?